img

Wat is SEO?

SEO kent veel verschillende facetten. Wij informeren je graag zodat je SEO op de juiste wijze kunt toepassen. Ontdek bijvoorbeeld het verschil tussen on-page en off-page SEO,

Lees meer
business man

On-page SEO toepassen

On-page SEO is het gedeelte dat zich voornamelijk op de teksten van een website richt. De teksten spelen een zeer belangrijke rol in de beoordeling van zoekmachines.

Veel verschillende elementen van de teksten zijn van invloed op de positie van uw website/webshop in de zoekmachines. De zoekmachines hebben hiervoor allerlei bijzondere algoritmes ontwikkelen. Deze algoritmes speuren automatisch alle websites af en beoordelen daarvan de teksten. Dit is één van de redenen waarom het zeer onverstandig is om teksten van andere websites te dupliceren.

Wat is on-page SEO precies?

On-page SEO is het gedeelte van SEO dat zich voornamelijk op de teksten van een website/webshop richt. De teksten op websites worden geschreven met behulp van het Content Management Systeem en het is hierbij van belang om de teksten te optimaliseren.

Hoe u de teksten precies kunt optimaliseren, leest u onder het volgende kopje. Bij on-page SEO is het in ieder geval voornamelijk zaak om unieke content te schrijven. Hierdoor wordt de content niet als ‘duplicate content’ beschouwd en zult uw website al een stuk beter gaan ranken.

On-page SEO optimaliseren

Het is absoluut met enkele simpele stappen mogelijk om uw on-page SEO te optimaliseren. Hierbij spelen enkele bijzondere dingen een rol:

- De pagina titel is bijzonder belangrijk; de pagina titel is één van de elementen die in de zoekmachines naar voren komen.
- De omschrijving van de pagina is eveneens erg belangrijk; ook deze tekst komt in de zoekmachines naar voren;
- Gebruik maken van kopjes, bijvoorbeeld h1 en h2
- Gebruik maken van links waardoor er structuur ontstaat in uw site. Daar zijn de zoekmachines ook gek op.
- Het op de juiste manier gebruik maken van afbeeldingen; hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de alt-tag in een afbeelding die u gaat plaatsen.

Onze partners

Bezoek ook eens de websites van onze partners: