img

Wat is SEO?

SEO kent veel verschillende facetten. Wij informeren je graag zodat je SEO op de juiste wijze kunt toepassen. Ontdek bijvoorbeeld het verschil tussen on-page en off-page SEO,

Lees meer
business man

Off-page SEO toepassen

Bij Search Engine Optimalization valt er onderscheid te maken tussen on-page SEO en off-page SEO.

Bij on-page SEO draait het voornamelijk om de content die op de website/webshop staat. Voor deze content hebben de zoekmachines allerlei ingewikkelde algoritmes ontworpen. Met behulp van deze algoritmes worden de teksten gekeurd en vervolgens krijgt de site een bepaalde ranking in de zoekmachines. Het zijn echter niet alleen de teksten die invloed hebben op de ranking van een website/webshop in de zoekmachines.

Andere belangrijke dingen die hierop van invleod zijn, vallen onder het kopje off-page SEO.

Wat is off-page SEO?

Het belangrijkste bij off-page SEO is de hoeveelheid en de kwaliteit linkjes die naar jouw website/webshop linken. Het is erg belangrijk om een goede linkstructuur in uw website te hanteren. Met een linkstructuur wordt het volgende bedoeld: het totaal pakket van ingaande en uitgaande links. Om een voorbeeld te geven: als er in een artikel op Wikipedia een linkje staat naar uw website, is dit gigantisch goed voor de ranking van uw website. Als er op één of andere louche website uit bijvoorbeeld Servië uw link staat, is dit absoluut niet goed voor de ranking van uw website.

Off-page SEO draait om het geheel van de linkjes die naar de website wijzen. Bij veel goede linkjes is de kans heel groot dat de website goed gaat ranken in de zoekmachines.

Optimalisatie

Bij het optimaliseren van een website/webshop spelen niet alleen de teksten een grote rol. Ook de off-page SEO is gigantisch belangrijk. Bij het optimaliseren is het daarom van belang om beide componenten goed in ogenschouw te nemen.

Hierbij geldt ook dat het één niet zonder het ander kan. Indien er op een website veel goede teksten staan, zullen andere websites hier automatisch over gaan linken. Goede content trekt namelijk automatisch bezoekers aan. Dat is een soort van hefboombrug effect.

Onze partners

Bezoek ook eens de websites van onze partners: